Privatumo politika ir slapukai

UAB VEGA BALTICA itin vertina ir saugo klientų privatumą, todėl šioje Privatumo ir slapukų politikoje aiškiai ir skaidriai pateikiame mūsų internetinėje parduotuvėje taikomus informacijos rinkimo ir naudojimo principus, taip pat ir kitą informaciją apie UAB VEGA BALTICA nuostatas ir principus užtikrinant asmens duomenų apsaugą.

Tvarkydami asmens duomenis vadovaujamės Europos Sąjungos Duomenų apsaugos reglamento Nr. 2016/679, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo, kitų susijusių teisės aktų reikalavimais bei kontroliuojančių institucijų nurodymais.

KAS MES ESAME
Mūsų internetinės parduotuvės Jūsų asmens duomenų valdytojas yra:
UAB VEGA BALTICA
Įmonės kodas 302506405
Lankų g 13, Voverių k., 89327 Mažeikių raj.
El. paštas: bbbfialti.lt@gmail.com
Direktorė Dalia Pranckaitienė, tel. +370 608 55717

KOKIUS ASMENINIUS DUOMENIS MES RENKAME IR KODĖL TAI DAROME
Vieta, IP adresas ir naršyklės tipas: mes naudosime tam, kaip apskaičiuotume Jums taikomus mokesčius ir pristatymo kainą.

Siuntimo adresas: paprašysime įvesti šią informaciją, kad galėtume, pvz., apskaičiuoti pristatymo kainą, prieš pateikdami užsakymą, ar išsiųsti užsakymą.

Kai atliksite apmokėjimą paprašysime pateikti šią informaciją: vardą, pavardę, el. pašto adresą , telefoną,  pristatymo adresą ir vartotojo vardą su slaptažodžiu (jei esate registruotas lankytojas).

Šią informaciją naudosime tokiais tikslais, kaip:

  • siųsti Jums informaciją apie Jūsų paskyrą ir užsakymą,
  • atsakyti į Jūsų užklausas, įskaitant grąžinamąsias išmokas ir skundus,
  • atlikti mokėjimus išvengiat sukčiavimo,
  • sukurti paskyrą mūsų parduotuvėje,
  • laikytis teisinių prievolių, pvz. mokesčių apskaičiavimo,
  • pagerinti mūsų parduotuvių pasiūlymus.

Jei sukursite paskyrą, mes išsaugosime Jūsų vardą, adresą, el. pašto adresą ir telefono numerį, kurie bus naudojami būsimiems užsakymams atlikti.

UŽKLAUSOS FORMA 
Svetainėje turite galimybę atsiųsti mums žinutę. Jūsų kreipimosi duomenis (vardas,   el. pašto adresas, žinutės turinys) tvarkome siekdami sureaguoti į Jūsų kreipimąsi. Šių duomenų tvarkymo teisinis pagrindas – Jūsų sutikimas su mumis susisiekti.

UŽKLAUSOS FORMA „GRĄŽINIMAI“
Svetainėje turite galimybę atsiųsti mums žinutę. Jūsų kreipimosi duomenis (vardas, pavardė, telefono nr., el. pašto adresas ir informacija apie pirktą prekę) tvarkome siekdami sureaguoti į galimybę grąžinti prekę ir sumokėtus pinigus.  Šių duomenų tvarkymo teisinis pagrindas – Jūsų sutikimas su mumis susisiekti.

SLAPUKAI (COOKIES)
Kad svetainė tinkamai veiktų, į Jūsų įrenginį įrašome mažas duomenų rinkmenas, vadinamas slapukais. Tą patį daro dauguma interneto svetainių. Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri apsilankius svetainėje išsaugoma jūsų įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė gali tam tikrą laiką „atsiminti“ jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, IP adresą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), o jums nereikia jų iš naujo įvedinėti kaskart lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose. Slapukai taip pat padeda surinkti statistinę informaciją apie svetainės lankomumą. Slapukai įrašomi tik, jeigu Jūs iššokančiame svetainės pranešime patvirtinate savo sutikimą, išskyrus būtinuosius ir techninius slapukus, kurie reikalingi mūsų paslaugoms teikti.

BŪTINIEJI SLAPUKAI:
Padeda atvaizduoti Jums interneto svetainės turinį Jūsų įrenginyje. Jų pagalba užtikrinama būtinasis interneto svetainės funkcionalumas. Būtinieji slapukai yra būtini tinkamam interneto svetainės veikimui. Be jų negalima sudaryti galimybės visapusiškai naudotis mūsų interneto svetaine:

1. Slapukas: cookie_notice_accepted
Sukūrimo momentas: Įėjus į puslapį.
Galiojimo laikas: Galioja visą laiką.
Naudojami duomenys ir tvarkymo tikslai: Įspėjimo apie slapukų naudojimą panaikinimo slapukas.

2. Slapukas: wp-wpml_current_language
Sukūrimo momentas: Įėjus į puslapį.
Galiojimo laikas: 1 diena.
Naudojami duomenys ir tvarkymo tikslai: wpml.org (įgalinančio vertimus įskiepis) slapukas. Išsaugo dabartinę kalbą. Pagal numatytuosius nustatymus šis slapukas nustatomas tik prisijungusiems vartotojams. Jei įgalinsite kalbos slapuką palaikyti AJAX filtravimą, šis slapukas taip pat bus nustatytas vartotojams, kurie nėra prisijungę.

3. Slapukas: 1P_JAR, CONSENT
Sukūrimo momentas: Įėjus į puslapį.
Galiojimo laikas: Galioja 2 metai.
Naudojami duomenys ir tvarkymo tikslai: Google Analytics slapukas, skirtas sesijos įgalinimui.

4. Slapukas: NID, OGPC
Sukūrimo momentas: Sukuriamas pirmą kartą užėjus į svetainę arba neegzistuojant slapukui.
Galiojimo laikas: Slapukas saugomas nuo 10 min. Iki 2 m.
Naudojami duomenys ir tvarkymo tikslai: Tai analitiniai, trečiosios šalies slapukai (Google LLC). Jų pagalba renkama pirminė vartotojų informacija, kuri apjungia pagrindinius Google lankytojų paskyrų nustatymus. Šie slapukai naudojami siekiant pagerinti lankytojo patirtį svetainėje, naudotojų tapatybei nustatyti, apsaugoti nuo apgaulingo prisijungimo kredencialų naudojimo ir naudotojų duomenims apsaugoti nuo neteisėtų šalių. Naudojami duomenys: Google slapukų taisyklėse nurodyti duomenys (daugiau žr.  čia).

IŠ KITŲ TINKLALAPIŲ ĮKELTAS TURINYS – SLAPUKAI
Šiame tinklalapyje gali būti iš kitų tinklalapių įkelto turinio (pavyzdžiui, video, paveikslėliai, tekstas ir pan.). Tokio įkelto turinio peržiūra ir veiksmai su juo šiame tinklalapyje prilygsta apsilankymui tuose tinklalapiuose, iš kurių turinys yra įkeltas.
Šie tinklalapiai gali rinkti duomenis apie Jus, naudoti slapukus (cookies), trečiųjų šalių sekimo paslaugas ir stebėti Jūsų veiksmus su įkeltu turiniu, įskaitant ir tuos atvejus, kai turite paskyrą ir esate prisijungęs prie minėtų tinklalapių (Youtube, Google, Facebook, Twitter, Pinterest ir  pan).

YouTube
Vaizdo įrašus įterpiame iš mūsų oficialaus „YouTube“ kanalo, naudodami „YouTube“ sustiprinto privatumo režimą.
Šiuo režimu jūsų kompiuteryje gali būti įtaisyti slapukai, kai spustelėsite „YouTube“ vaizdo įrašų leistuvą, bet žiūrint įterptus vaizdo įrašus sustiprinto privatumo režimu „YouTube“ nesaugos informacijos, pagal kurią būtų galima nustatyti vartotojo tapatybę.
Šie slapukai galioja 10 metų.
Slapukų pavyzdys: Visitor_info1_Live, Use_Hitbox, SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, __utma, __utmz, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE

„Youtube“ privatumo politika čia.

Jei dalinatės mūsų internetinės parduotuvės informacija per socialinius tinklus:
Facebook“ privatumo politika čia.

KAIP GALIMA VALDYTI SLAPUKŲ NUSTATYMUS?
Pranešimo lauke pasirinkus „Privatumo nuostatos“ arba Puslapyje „Asmeninė informacija“ pasirinkus „Privatumo nuostatos“, galite įjungti – išjungti statistikos / marketingo slapukus.

Slapukus galite valdyti ir per savo naudojamos naršyklės nustatymus pasirinkdami, kuriuos slapukus norite priimti ir kuriuos ištrinti. Slapukų galite atsisakyti bet kuriuo metu ištrindami slapukus iš savo naršyklės, kurioje jie yra įdiegti. Slapukų valdymo vieta priklauso nuo Jūsų naudojamos naršyklės. Norėdami daugiau sužinoti, kaip tvarkyti ar pašalinti Jūsų naršyklėje įdiegtus slapukus, apsilankykite Jūsų naudojamos naršyklės interneto puslapyje arba peržiūrėkite trumpą instrukciją populiariausioms naršyklėms čia:

SU KUO MES DALINAMĖS JŪSŲ DUOMENIMIS
Jūsų duomenis visada laikome saugiai ir reikalaujame, kad tai užtikrintų visi mūsų partneriai ir paslaugų teikėjai, kurie turi prieigą prie Jūsų duomenų.

Jūsų duomenis gali peržiūrėti:

  • internetinės parduotuvės turinio talpinimo tiekėjai,
  • rinkodaros paslaugų tiekėjai,

projekto vystymo komanda.

PAYSERA
Mes priimame mokėjimus per Paysera. Jei pasirinkote šį mokėjimą Jūsų duomenys bus perduodami „Paysera“, įskaitant informaciją, reikalingą apdoroti ar palaikyti mokėjimą, pvz., Pirkimo sumą ir atsiskaitymo informaciją.

Daugiau informacijos rasite Paysera privatumo politikoje.

PAYPAL
Mes priimame mokėjimus per PayPal. Jei pasirinkote šį mokėjimą Jūsų duomenys bus perduodami „PayPal“, įskaitant informaciją, reikalingą apdoroti mokėjimą, pvz., Pirkimo sumą ir atsiskaitymo informaciją.

Daugiau informacijos rasite PayPal privatumo politikoje.

KURJERIAI
Siekdami pristatyti prekes, naudojamės DPD kurjerio paslaugomis. Kurjeriui perduodami Jūsų užsakymo metu nurodyti duomenys (vardas, pavardę, el. pašto adresą telefono numeris, pristatymo adresas) reikalingi pristatymo paslaugai atlikti.

Daugiau informacijos rasite DPD privatumo politikoje.

KAIP ILGAI MES SAUGOME JŪSŲ DUOMENIS
Duomenis, kurių tvarkymui būtinas Jūsų sutikimas arba gali būti pareikštas nesutikimas, nustojame tvarkyti šiais tikslais po Jūsų sutikimo atšaukimo (nesutikimo pareiškimo).

Statistinė Google Analytics įrankiais ir kitų slapukų pagalba surinkta informacija paprastai naudojama iki 3 metų.

Jei išsiunčiate užklausimus per kontaktų formas, duomenys keliauja į bbbfilati.lt@gmail.com kurie saugomi iki administratoriaus peržiūrėjimo bei atsakymo į paklausimą.

VAIKŲ ASMENS DUOMENYS IR PRIVATUMAS
Internetinė parduotuvė ir joje teikiamos paslaugos yra skirtos asmenims nuo 16 metų, todėl UAB VEGA BALTICA sąmoningai nerenka ir netvarko vaikų iki 16 metų Asmens duomenų. Tačiau UAB VEGA BALTICA pažymi, kad tėvai turi teisę pateikti UAB VEGA BALTICA savo sutikimą, jeigu jų nepilnametis vaikas iki 16 metų norėtų naudotis mūsų internetine parduotuve ir jos suteikiamomis galimybėmis, pavyzdžiui, įsigyt prekę ar paslaugą. Jums sužinojus, kad Jūsų vaikas pateikė UAB VEGA BALTICA asmeninę informaciją be Jūsų sutikimo, susisiekite su duomenų valdytojo nurodytu adresu.

JŪSŲ TEISĖS
Jei Jūs turite paskyrą šiame tinklalapyje, galite reikalauti gauti duomenų eksporto failą su visais asmeniniais duomenimis, kuriuos mes turime apie Jus, įskaitant ir tuos, kuriuos pats mums pateikėte. Jūs taip pat galite reikalauti, kad mes ištrintume visus mūsų turimus Jūsų asmeninius duomenis. Galite tai atlikti puslapyje „Asmeninė informacija“ arba kreiptis į asmens duomenų valdytoją. Šie abu reikalavimai negalioja duomenims, kuriuos mes privalome išsaugoti pagal įstatymą administraciniams, teisiniams ar saugumo tikslams (pvz., sąskaitos faktūros, sutartys ir pan.).

KAIP GALIMA IŠTRINTI SAVO DUOMENIS
Puslapyje „Asmeninė informacija“ laukelyje „Ištrinti duomenis“ bei patvirtinus gautą užklausą el. pašte arba informavus el. paštu bbbfilati.lt@gmail.com. Duomenis ištrinsime per 30 d.d.

KAIP GALIMA IŠTAISYTI SAVO DUOMENIS
Puslapyje „Asmeninė informacija“ laukelyje „Ištaisyti duomenis“ bei patvirtinus gautą užklausą el. pašte, arba informavus el. paštu bbbfilati.lt@gmail.com. Duomenis ištaisysime per 30 d.d.

KAIP GALIMA PATEIKTI SKUNDĄ
Puslapyje „Asmeninė informacija“ laukelyje „Pateikti skundą “ bei patvirtinus gautą užklausą el. pašte, arba informavus el. paštu  bbbfilati.lt@gmail.com. Atsakysime į skundą per 30 d.d.

KAIP GALIMA SUŽINOTI KOKIUS DUOMENIS APIE MANE SAUGOTE
Puslapyje „Asmeninė informacija“ laukelyje „Atsisiųsti savo duomenis “ bei patvirtinus gautą užklausą el. pašte, arba informavus el. paštu bbbfilati.lt@gmail.com. Atsakysime per 30 d.d.

KOKIAS DUOMENŲ APSAUGOS PROCEDŪRAS MES NAUDOJAME
Jūsų Asmens duomenys tvarkomi atsakingai ir saugiai. Nustatydami asmens duomenų tvarkymo priemones, taip pat duomenų tvarkymo metu, įgyvendiname tinkamas teisės aktuose nustatytas duomenų apsaugos technines ir organizacines priemones, skirtas apsaugoti Jūsų tvarkomus asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, sugadinimo, pakeitimo, praradimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo. UAB VEGA BALTICA darbuotojai yra raštiškai įsipareigoję trečiosioms šalims neatskleisti ir neplatinti darbo vietoje gaunamos informacijos apie bendrovės klientus, įskaitant ir šios internetinės parduotuvės lankytojus.

Asmens duomenų saugumo priemonės nustatomos atsižvelgiant į rizikas, kurios kyla tvarkant asmens duomenis.

KOKIAS INTERNETINĖS PARDUOTUVĖS APSAUGOS PROCEDŪRAS MES NAUDOJAME
Svetainėje naudojamas Letsencrypt.org SSL sertifikatas.

  • Patvirtinta svetainės tapatybė (lankomės tikrojo domeno savininko svetainėje, o ne esame nukreipti į įsilaužėlių padirbtą serverį);
  • Užšifruoti visi tarp serverio ir naršyklės perduodami duomenys – (tinklo įsilaužėliai nebegali jų nuskaityti);
  • Užtikrintas duomenų vientisumas ir originalumas (pakeliui esantys maršrutizatoriai negali pakoreguoti ar cenzūruoti persiunčiamos informacijos).

Daugiau informacijos čia.

Slaptažodžio saugumo vadovas
Jis skatina, kad visi, turintys prieigą prie savo paskyros, naudotų tvirtus slaptažodžius. Be to, siekiama laikytis OWASP 10 saugumo standarto

REGULIUOJAMŲ VEIKLOS SRIČIŲ INFORMACIJA
Jei manote, kad Jūsų teisės į privatumą buvo pažeistos, galite pateikti skundą Valstybinei asmens duomenų inspekcijai, A. Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, faks. (8 5) 261 9494, el. paštas ada@ada.lt.

KAIP SUŽINOTI APIE ŠIOS POLITIKOS PAKEITIMUS?
UAB VEGA BALTICA privatumo ir slapukų politiką, apie esminius pakeitimus informuosime paskelbdami pranešimą internetinėje parduotuvėje.